Als je eenmaal verliefd bent geworden op de alpaca is er vaak geen houden meer aan. 
De alpaca is een gemakkelijk dier. Het is echter geen schaap, geit, hert, koe of paard. Het is een kameelachtige met zijn eigen (unieke) kenmerken en gedragingen. Het is daarom zaak om je goed voor te bereiden op de aanschaf en het houden van alpaca’s.

Op deze pagina proberen wij een kennisbank met alpacaweetjes op te bouwen, uit te breiden en bij te houden, zodat je de basis voor het houden en verzorgen van deze prachtige dieren altijd gemakkelijk weer kunt terugvinden.Geboorte cria's

Een alpacadracht duurt gemiddeld zo’n 345 dagen (11,5 maanden). Geboortes vinden bijna altijd overdag plaats, veelal tussen 8.00u ’s ochtends en 14.00u ’s middags is onze ervaring. Aangezien de merrie haar cria niet droog kan likken, is het hiervoor afhankelijk van zon en wind. ……
Category: Geboorte cria's

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Huisvesting

Alpaca’s zijn echte kuddedieren en hebben soortgenoten nodig om met elkaar te kunnen communiceren en zich veilig te kunnen voelen.

Voor 2 alpaca’s heb je minimaal 1000m2 weiland nodig; voor elke volgende alpaca dient rekening gehouden te worden met 500m2 extra.

Dat is een comfortabel streefdoel.

Category: Huisvesting

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Load More